fbpx

WordPress Site Speed: Het is belangrijk dat jouw website snel laadt!

Je hebt je nieuwe website (laten) maken en nu moet er content op. En regelmatig nieuwe content.. En daarbij horen foto’s en video’s enz.

Belangrijk voor Google is dat je website snel laadt. Zo moeten je afbeeldingen geoptimaliseerd zijn voor je website, wat o.m. inhoudt dat het formaat klein is, zonder dat het afdoet van de kwaliteit. En dat kan je doen met een tool als Picresize.com

Je moet je eens voorstellen dat een bezoeker op jouw website wil en je website laadt langzamer dan een seconde of 5, je bezoeker is alweer weg!

Je bezoeker beslist trouwens in een paar luttele seconden of deze op jouw website blijft of niet. dus is het altijd een goede zaak om je website geoptimaliseerd te hebben, en dat zorgt trouwens ook weer voor een betere positie in Google!

site speed

Zorg er dus voor dat je afbeeldingen een klein bestand hebben. Als je allemaal afbeeldingen laadt van gemiddeld 1 MB dan wordt je website erg traag. Ik kom het nog wel eens tegen dat dat gebeurt!

Via de bovengenoemde tool kan je het formaat van je afbeeldingen terugzetten zonder dat de kwaliteit van je afbeeldingen achteruit gaan.

Je video’s, als je die op je website wilt gaan zetten kun je embedden van Youtube of Vimeo bijvoorbeeld. zo blijft de video zelf op de server van Youtube of Vimeo.

Voor regelmatig een speeddtest uit van je site op Google’s speedpage insights  of Gmatrix, dan kan je in de gaten houden of de snelheid van je website nog goed is.

Als laatste tip wil ik nog meegeven om enkele plug-ins te installeren om je website wat dat betreft te optimaliseren.

Als eerste autoptimize, welke heel veel dingen waaronder je afbeeldingen automatisch optimaliseert, en

Acerelated Mobile Pages (AMP) Deze optimaliseert je website voor mobiel.
Altijd handig om op je website te hebben.

Nu ga met bovenstaande informatie aan de slag. (of laat het doen)Als je vragen hebt, laat het weten in de reacties hieronder.

veel succes!

Plaats een reactie